14 de set. 2016

MUSCLOS AMB PATATES A LA MARINERA




Bon dia a tothom!!
Fa uns dies que vam passar un cap de setmana amb uns amics, i com no, uns dels temes recurrents d'aquells dos dies van ser el menjar i el vi. I tot parlant de menjar, va sortir el capítol "musclos"; Així estan boníssims, així estan millor... I xerrant xerrant, el que son les coses ,hem quedat per fer una trobada de "musculació", o sigui, un dinar de musclos cuinats de formes diverses.

Per obrir boca, jo vaig fer aquests "a la marinera", una mica clàssics però boníssims, i amb un parell de variants respecte a la recepta mes tradicional.

En aquest cas porten patates, i a més a més , el musclo s'obre a dins mateix de la salsa, que he trobat moltes receptes que els musclos s'obren primer i s'ajunten amb la salsa.

El fet de posar patates és per aprofitar el principi del suquet. Com ja sabeu, en un suquet, la patata és gairebé tant bona com el peix, ja que actua com una esponja i s'ha amarat dels sabors dels peixos i la salsa. Així, les patates resten boníssimes i ens ajuden a complementar i fer "més" plat.

Va, comencem:
INGREDIENTS: Els que veieu a la fotografia, sempre una mica a ull. Ceba picada, all picat, julivert picat, patates a daus, tomata ratllada sense pell ni llavors i els musclos nets.  A la foto falta el pebre vermell i la farina, tingueu en conte que també en necessitareu.

Posem una cassola al foc, prou gran per que hi capiguen els musclos. Tingueu en conte que s'obriran i ocuparan el doble gairebé. Escorrem i eixuguem amb un drap net les patates.Posem suficient oli d'oliva 0'4º i rostim les patates, sense pressa...quan seran rostides i daurades, les reservem.


Retirem l'excès d'oli i comencem el sofregit amb la ceba i l'all.


A continuació, afegim una mica de pebre vermell i tot seguit la tomata ratllada. Continuem el sofregit deixant que tot el conjunt es concentri.


Ens acostem al final!! Ara ,empolsem el sofregit amb una cullerada de farina i deixem coure 1 minut, per tal que la farina es cogui.


Afegim els musclos, els donem unes voltes per que "s'arrebossin" amb el sofregit, afegim les patates i tapem la cassola. 




Ara es produeix la "màgia": Per efecte del vapor, els musclos s'obriran, deixaran anar la seva aigua, que es barrejarà amb el sofregit i per efecte de la farina que hi hem afegit, la salsa quedarà espesseta i tot el conjunt serà irressistible!! En aquest procès és necessari que aneu sacsejant de tant en tant la cassola, per que tot el conjunt es vagi integrant

Des de que tapem la cassola , com a molt passaran 10 minuts que ja tindreu els musclos oberts i la salsa acabada. Val a dir, que si us atreviu no li va gens malament un bitxet quan feu el sofregit, i per beure un bon vi blanc.

Que aprofiti!!



1 comentari: