7 de set. 2016

ESBERGINIES A LA "PARMIGGIANA"


ESBERGINIES A LA "PARMIGGIANA"

Avui us porto un plat "d'aprofitament"...Ben bé no he seguit la recepta clàssica, que en el seu interior porta mozzarella, però el que us vull explicar d'aquest plat és més aviat la técnica que he fet servir per que el resultat sigui ben gustòs i gens oliós.El procès és una mica laboriós però paga la pena, ja veureu!!
Els ingredients son els que veieu a la fotografia, i com veieu , no hi ha gaires. Dues esberginies que calia cuinar, una mica de parmesà, ceba i tomàquet.





Comencem encenent el forn. Com sempre, aprofiteu que fareu servir el forn per fer algun pastís o alguna altra cosa (patates al caliu, escalibar algun pebrot, escalibar algun tomàquet per fer romescu...), per tal d'aprofitar l'energia. Si us planifiqueu, estalviareu!!
Pelem les esberginies i les tallem a rodanxes, les posem en una plata de forn, a sobre de paper sulfuritzat, i les ruixem amb un fil d'oli d'oliva i una mica de sal. Posem la safata al forn,a mitja alçada, calor a dalt i a baix, i a 200º de temperatura, i ho deixem per espai de 20 minuts .


A part comencem un sofregit. Paella, oli d'oliva i ceba a dauets o a "brunoise", com diem els cuiners...Quan la ceba estara ben sofregida, afegim el tomàquet i anem coent a poc a poc fins que en resultarà una salsa espesa, però sense que arribi al punt de sofregit-melmelada. Penseu que s'haurà d'acabar al forn.


Ara pelem els tomàquets. Aquest pas es opcional però val la pena que hi dediqueu una mica d'esforç ja que el resultat serà més bó. Jo els he pelat amb un ganivet de serra, però tambè els podeu pelar escaldant-los en aigua bullint durant uns segons.

Els tallem a rodanxes i els posem a una plata a sobre de paper, com les esberginies.  Els assaonem amb sal i una miqueta de sucre i els enfornem durant 20 minuts o fins que veieu que comencen a concentrar-se.



Aquí podeu veure els tomàquets ja cuits


I aquí ja tenim els ingredients per començar a preparar la plata d'esberginies. Com veieu, el fet d'enfornar les rodanxes d'esbergínia i tomàquet és el que jo volia destacar d'aquesta recepta. Els vegetals perden la seva aigua en gran part i el resultat és una mena de pastís o lassanya bén concentrat i amb un gust molt intens.


Podeu disposar els ingredients com volgueu. Jo he fet dues capes de sofregit, esberginia, tomàquet, sofregit i fulles d'alfàbrega (perqué en tenia una planteta i ho he aprofitat, tambè podrieu posar orenga seca...)


 Aquí teniu la plata, llesta per anar al forn. La hi posem uns 20 minuts, ,a mitja alçada, calor a dalt i a baix, i a 200º de temperatura.



 I aquest és el resultat final. Quan surti del forn us recomano que la deixeu reposar una estoneta, per que tot el conjunt s'integri i perdi la calor. així mateix, si ho poseu a la nevera i ho menjeu a l'endemà, ho podeu menjar fins i tot fred, que està boníssim!!



Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada