8 de maig 2011

TEMPS DE BACALLÀ 3ª PART

ESQUEIXADA DE BACALLÀ

Tot un clàssic de la cuina catalana que ja ha traspassat fronteres i el podem trobar a tot arreu. Bàsicament es composa de bacallà esqueixat, tomàquet ,ceba i olives negres. També podem trobar esqueixades que incorporen pebrot, mongetes seques, ou dur, etc...

En aquest cas, us porto l’esqueixada bàsica però amb una presentació més actual. El tomàquet va pelat i tallat a daus, sense les llavors, i la ceba tallada a dauets i escaldada breument, com vam veure a la recepta del guacamole. Per acabar, ho enmotllem tot en un motlle circular, per capes, com si fos un pastisset.A sota hi he posat el bacallà esqueixat, al damunt la ceba i a dalt de tot el tomàquet. I per amanir tot el conjunt, barregem les olives en forma de puré o pasta amb l’oli d’oliva i una miqueta de vinagre.

Al voltant he posat una mica d’enciam de fulla de roure, encara que crec que hauria quedat millor amb unes fulles d’escarola, ben blanques i cruixents, però és el que té la cuina de diumenge: Has de fer amb el que tinguis...

I el que si que ha estat un encert són les torradetes. Posades per allà ,en mig de l’enciam, donen un toc cruixent molt divertit. Per fer-les, és molt fàcil: He tallat unes llesques de baguette molt primes i les he posat al forn ,amb el gratinador encès, fins que s’han torrat. Desprès les he girat i les he torrat per l’altra banda. Aneu amb compte per que es cremen amb molta facilitat!! Ah, i si la baguette és del dia abans, millor: tallareu amb més facilitat les llesquetes.

Com a orientació, per fer tres esqueixades com les de la foto, he fet servir dos tomàquets madurs i una ceba tendra. Però serà millor que decidiu vosaltres quina quantitat voleu fer servir, en funció del que us agradi més.

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada