13 d’abr. 2011

TEMPS DE MADUIXOTS 1ª PART


Per fi han arribat!! Als que ens agraden les maduixes estem d’enhorabona, ja que ,malgrat que avui podem trobar maduixes quasi tot l’any, és en aquests mesos que les trobarem lluentes, dolces, sucoses, i a molt bon preu.

El maduixot és un fruit molt ric en vitamina C i en vitamina A. Aporta poques calories (unes 35 per cada 100 g de fruita) degut a que el seu component més abundant és l’aigua.

La seva presencia a les botigues va des de finals de febrer fins ben entrat el juny i bàsicament procedeixen del Maresme i de la zona de Huelva i Almería.

Culinàriament tenen moltes prestacions i és per això que ens hem decidit a fer un àpat complert a base de maduixots.

Per començar,

AMANIDA DE MADUIXOTS I BACALLÀ ,AMB LA SEVA VINAGRETA

Ingredients per a l’amanida:

· Maduixots al gust

· Bacallà dessalat

· Avellanes torrades i pelades

· Làmines de pastanaga

· Pipes de gira-sol torrades

· Enciam romà

· Enciam fulla de roure

Ingredients per a la vinagreta:

· Sucre morè 50 grs

· Aigua 75 ml.

· Maduixots 8 unitats

· Vinagre de Mòdena 50 ml.

· Sal

· Oli d’oliva 200 ml

Per fer l’amanida, disposeu tots els elements en bols individuals o en plats fondos, d’aquesta forma l’amanida quedarà més recollida i amb volum. Comenceu pels enciams i la pastanaga, i remateu amb els fruits secs, el bacallà i les maduixes tallades a grills. Per torrar les pipes de gira-sol és molt fàcil. Tan sols cal passar-les per la paella sense gens d’oli, en sec. Escalfeu –les a foc suau i les aneu remenant, fins que seran torrades. Amb un parell de minuts hi ha més que suficient. Deixeu-les una estona en un plat, per que es refredin i ja les podeu fer servir per l’amanida.


Per fer la vinagreta, feu un almívar amb el sucre i l’aigua. Afegiu els maduixots a trossos i deixeu-los coure uns dos minuts. Afegiu un polsim de sal i el vinagre . Apagueu ara el foc i tritureu tota la barreja, fins que quedi ben fina. Hem obtingut així una base per la vinagreta de maduixes, que cal deixar refredar.

Un cop freda la base de la vinagreta, barregeu-la en un bol amb l’oli , però no massa. Si la barregem molt enèrgicament ens emulsionarà, i el que volem és una salsa “tallada”, o sigui, que la base i l’oli estiguin integrats però no del tot.


Ara només cal amanir amb la vinagreta les amanides, i gaudir d’un bon plat refrescant, i amb punts d’agredolç.

No cal dir que en ser una amanida, la podem fer com vulguem, i fent-hi servir els ingredients que més ens agradin. Podem substituir el bacallà per anxoves, podem posar-hi daus de pa torrats amb orenga, endívies, ruca, espàrrecs...

El que vulguem!!

Bon profit!!


2 comentaris:

  1. Òndia, quina bona pinta!!!!
    Demà mateix, que tinc convidats, la faré. Espero quedar bé...

    ResponElimina
  2. Segur que si que quedaras bé.I no et perdis les postres, aviat faré l'entrada.
    Salut!!

    ResponElimina