24 de març 2011

Falafels de cigrons


Us vull parlar d'un bon llibre i d'una recepta que ens agrada molt .Dos pel preu d'un de sol!! .El llibre es d’en Salah Jamal, Palestí de naixement i barceloní d'adopció des de fa més de 30 anys. Es titula Aroma àrab i des de les seves planes, en Salah ens explica receptes i anècdotes relacionades quan era un nen . Es emocionant l'amor amb que parla de la seva gastronomia, i d'aquest llibre, entre d'altres hem tret la recepta dels falafels, plat nacional dels països del magreb i del que molts en reclamen l'autoria.

Ingredients:

  • 1/2 k de cigrons
  • 2-3 grans d'all mitjans
  • 3-5 cebes mitjanetes
  • 1/2 got de julivert picat
  • 1/2 got de coriandre picat
  • sal
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell (dolç o picant)
  • 1/2 culleradeta de pebre negre
  • 1/2 culleradeta de comi en pols
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • 1 sobre de llevat royal
  • oli de gira-sol per fregir

Aquesta es la recepta del llibre, i es la que acostumem a fer a casa, afegint també 1/2 culleradeta de RasEl Hanout, una barreja d'espècies de la que parlo al comentari de les broquetes de llom i carbassó al Garam Masala.

És molt fàcil. Cal posar els cigrons a remullar 12 hores abans, o sigui la nit anterior. Pasat aquest temps triturem els cigrons amb la ceba pelada i el julivert, el coriandre i la sal. Ara afegim a la massa les espècies, la farina, el llevat i el pebre vermell i ho barregem tot. Deixem reposar la massa durant 1 hora, i desprès, amb ajuda de dues culleres, o simplement amb els dits, ja podrem fer les "croquetes", mirant de que no ens quedin gaire gruixudes.

Ara tan sols caldrà fregir els falafel, en l'oli ben calent, fins que seran ben daurats. Mengeu-los calents ,que són boníssims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada