20 de març 2011

"Broquetes" de llom i carbasó al Garam Masala


-Aquestes broquetes són una versió dels típics"pintxos morunos" . En aquest cas estan adobats amb pebre vermell, comí en pols i Garam Masala, que es una barreja de espècies que es fa servir molt comunament a la cuina hindú. La barreja en qüestió la vaig comprar a una de les meves excursions per botigues d'aliments més aviat exòtics. N’havia sentit a parlar i sé que serveixper adobar carns barrejant el Garam Masala ambiogurt. Per aquesta recepta jo no he barrejat el Garam amb iogurt, per fer una versió més propera a la dels "pintxos", però he provat en altra ocasió a adobar pit de pollastre amb garam i iogurt i queda boníssim.

Aprofito aquesta recepta per presentar-vos aquesta barreja d'espècies, i si la trobeu no dubteu a incorporar-la al rebost i fer les vostres creacions amb el Garam Masala. I no patiu si no us agrada el picant, ja que la carn adobada d'aquesta forma no pica gaire i té una flaire molt original.

Ingredients (per 12 broquetes):

  • Llom de porc (millor de dos colors) 400 grs
  • Pebre vermell dolç 1 culleradeta de cafè
  • Comí en pols 1 culleradeta de cafè
  • Garam Masala 2 culleradetes de cafè
  • Sal i pebre negre
  • Orenga sec
  • Vinagre blanc 50 ml
  • Oli d'oliva 50 ml
  • Carbassó mitjà 1 unitat
  • broquetes de 15 cm

Procediment:

Talleu el llom de dos colors en petits daus, i el carbassó també, en daus de similar tamany. Poseu-ho tot en un bol i adobeu-ho amb la resta dels ingredients. Deixeu a la nevera durant unes dues hores i munteu després les broquetes, alternant carn i verdura. Feu-les a la planxa o a la brasa.

Bon profit!!

4 comentaris:

  1. Jo tinc un pot d'espècies que es diu "RAS EL HANOUT": deu ser el mateix que el Garam Masala?
    Aquest que tinc porta: sal, comí, cúrcuma, pebre negre i espècies naturals.
    Els penso fer algun dia!!!

    ResponElimina
  2. Bé, tots dos són barreges d'espècies , encara que el Garam Masala és propi de les cuines hindús i el Ras-el-Hanout és de la gastronomía NordAfricana, especialment de paisos com Marroc, Tunis, Algèria....El Ras-el-Hanout tambè és un producte molt interesant, i a casa el fem servir per a moltes preparacions : per fer el taboulé, falafels de cigrons, i per les tajines de xai i pollastre, acompanyades de couscous de verdures.
    I per suposat, va de meravella per adobar,per exemple, uns daus de pit de pollastre i fer unes broquetes per la planxa o la brasa. Els que heu estat al Marroc, segur que la flaira us portarà records!!

    ResponElimina
  3. Doncs sí que és veritat: Marroc fa olor d'espècies, i molts dels plats feien aquesta olor!!!!
    Tinc entès que també s'utilitza força el comí; en quins plats es pot fer servir?

    ResponElimina
  4. Perdona per no comentar abans ,Gerard, però hem tingut una setmana d'aquelles "guapes" i no hem tingut gaire temps. Efectivament ,el comí és una de les meves espècies preferides. La poso a força preparacions, i va bé sobretot en guisats de llegums,trobo que els gustos s'hi adiuen molt (cigrons,llenties...) I aquests mateixos llegums,en una amanida freda i amanits amb una vinagreta d'oli, vinagre, pebre,sal i comí en pols.Boníssim!!!
    A casa fem dues preparacions que aviat faré l'entrada, i a les dues hi posem comí: Burritos mexicans i Mojo picon. Aviat,aviat....

    ResponElimina